Kolejna propozycja na lekki, dietetyczny i pyszny obiad, który nie wymaga dużo przygotowania.
SKŁADNIKI:
- 1 płat filetu z łososia
- 1 kulka mozzarelli w zalewie
- 1 duży pomidor, lub kilka sztuk pomidorków koktajlowych
- 1 mała cukinia
- 1 kilka czarnych oliwek bez pestek
- sok z cytryny
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
WYKONANIE:
Filet z łososia skrapiamy cytryną, a następnie nacieramy solą i pieprzem. Obsypujemy obficie ziołami prowansalskimi. Cukinię myjemy i kroimy na dość cienkie plastry. Pomidora myjemy, a następnie kroimy w plastry. Ser mozzarella także kroimy w plastry.
Naczynie żaroodporne lub foremkę smarujemy oliwą z oliwek i układamy na nim plasterki cukinii. Cukinię posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi, a następnie układamy na nią naszego łososia. Łososia delikatnie kropimy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Na całość układamy plasterki mozzarelli, następnie pomidora, i przekrojone na pół oliwki.
Rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. bez termoobiegu( aby się nie wysuszyła)
Życzę wam smacznego:)
SKŁADNIKI:
- 1 płat filetu z łososia
- 1 kulka mozzarelli w zalewie
- 1 duży pomidor, lub kilka sztuk pomidorków koktajlowych
- 1 mała cukinia
- 1 kilka czarnych oliwek bez pestek
- sok z cytryny
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
WYKONANIE:
Filet z łososia skrapiamy cytryną, a następnie nacieramy solą i pieprzem. Obsypujemy obficie ziołami prowansalskimi. Cukinię myjemy i kroimy na dość cienkie plastry. Pomidora myjemy, a następnie kroimy w plastry. Ser mozzarella także kroimy w plastry.
Naczynie żaroodporne lub foremkę smarujemy oliwą z oliwek i układamy na nim plasterki cukinii. Cukinię posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi, a następnie układamy na nią naszego łososia. Łososia delikatnie kropimy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Na całość układamy plasterki mozzarelli, następnie pomidora, i przekrojone na pół oliwki.
Rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 min. bez termoobiegu( aby się nie wysuszyła)
Życzę wam smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz